www.chilliwave.com

Wifi Network Distribution and Billing Server
It is currently Mon Feb 17, 2020 2:51 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Repeater with Single SPot Hosted
PostPosted: Wed Sep 02, 2009 8:20 am 
Offline

Joined: Sat Aug 22, 2009 2:24 pm
Posts: 5
I am using the single spot hosted wifigator. I have a Linksys WRT-54GL as the main AP, with one Dlink DWL-710 repeater. This combo has worked in the past, with different AP software. People who try to connect to the wifigator login page through the repeater do not get IP addresses assigned. Isn't this supposed to work? Is there some special config required?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 02, 2009 8:57 am 
Offline

Joined: Fri Jun 19, 2009 9:52 am
Posts: 39
Is the repeater set up in bridge mode, or do customers get their IP Address from the repeater? Bridge mode will get ipaddresses from Chilli from the main router, making everything work. The other possibility is to set up both units with Chillispot installed (change subnets of one of them to something like 192.168.182.4 insted of .1, and then MAC assign permission for the repeater in wifigator.) The second is my option of choice as long as the repeater is not accessible, since if default setup is used, will allow the LAN portas on the repeater to access freely and without authentication is needed for office computers, etc.... just remember if you leave the LAN out of chilli, anyoned that can access the router, will be able to plug in directly for free access


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 03, 2009 11:13 am 
Offline

Joined: Sat Aug 22, 2009 2:24 pm
Posts: 5
Thanks for the suggestions. It is supposed to be in bridge mode, but there is very limited configuration available on the Dlink. I am almost through this gig, and will use a wrt54 gl next time.

Thanks again....


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 03, 2009 11:13 am 
Offline

Joined: Sat Aug 22, 2009 2:24 pm
Posts: 5
Thanks for the suggestions. It is supposed to be in bridge mode, but there is very limited configuration available on the Dlink. I am almost through this gig, and will use a wrt54 gl next time.

Thanks again....


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 03, 2009 11:43 am 
Offline

Joined: Fri Jun 19, 2009 9:52 am
Posts: 39
Realy shouldconsider scrapping that idea and migrating to mesh as you replace units


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group